Καλαμαράκια τηγανητά με φέτα παναρισμένη με σουσάμι
Βγάλτε το καλαμάρι από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Το καλαμάρι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.
Καθαρίζετε το καλαμάρι και το ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνετε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξει καλά.
Κόβετε το καλαμάρι σε 2-3 κομμάτια ανάλογα με το μήκος σώματος. Χαρακώνετε ελαφρώς τα κομμάτια της ουράς ώστε να ανοίξουν και να φύγουν τυχόν νερά.
Τα στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό αραβοσιτέλαιο για 3΄.
Κόβετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τα περνάτε στην αρχή από το αυγό και έπειτα από το σουσάμι.
Τηγανίζετε τη φέτα σε καυτό λάδι για περίπου 3΄και από τις δυο πλευρές και έπειτα τη βάζετε στο φούρνο στους 180 °C για 2,5’.
Σερβίρετε αμέσως με λεμόνι και σαλάτα εποχής.