Σπαγγέτι με γαρίδες και εσπεριδοειδή
Πεντανόστιμες συνταγές για ψάρια και θαλασσινά Καλλιμάνης

Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε ξεπαγώσει, ώστε να φύγει η υγρασία τους.
Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, σκόνη τζίντζερ, φορώντας γάντια μιας χρήσης, τις ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια και τις αφήνουμε στην άκρη 10 με 15 λεπτά ώστε να μαριναριστούν.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, καραμελώνουμε ελαφρά την πιπεριά, ρίχνουμε την κάππαρη και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις γαρίδες με όλο το ζουμί που έχουν βγάλει στο πιάτο, ανακατεύουμε ελαφρά, και, αφού δυναμώσουμε πολύ ελαφρά τη φωτιά, ρίχνουμε τις ελιές, το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε στο τηγάνι το θυμάρι, τον μαϊντανό και τα ζυμαρικά, λίγο ακόμη αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκάλι, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Οι γαρίδες KALLIMANIS γίγας χωρίς κέλυφος με ουρά, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, αναδεικνύουν μοναδικά τη γεύση τους μέσα σε μια αρωματική σάλτσα από εσπεριδοειδή. Το αποτέλεσμα; Η πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα που έχετε δοκιμάσει!
