Καλαμαράκι με φαρφάλες
Ξεπαγώνετε τα καλαμαράκια συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
Σε νερό που βράζει ρίχνετε το αλάτι και κατόπιν τις φαρφάλες. Βράζετε για 8’ περίπου (να κρατάνε) και τις σουρώνετε.
Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το πράσο και την πιπεριά μέχρι να γυαλίσουν (7’ περίπου) και κατόπιν προσθέτετε τα καλαμαράκια και τον ζωμό. Σιγοβράζετε για 5’ περίπου. Προσθέτετε τη μουστάρδα και τις φαρφάλες και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζεται το βράσιμο για 2’ ακόμα πασπαλίζετε με τον μαιντανό και αποσύρετε από την φωτιά.
Τέλος ρίχνετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Αν επιλέξετε να ετοιμάσετε τις φαρφάλες νωρίτερα θα πρέπει να τις παγώσετε αμέσως και κατόπιν να τις σουρώσετε. Με αυτόν τον τρόπο σταματάτε την διαδικασία του βρασμού, αφού θα ξαναβράσουν στην κατσαρόλα.