Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γλώσσα φιλέτο με σπανακόρυζο

40 ΛΕΠΤΑ
ΔΥΣΚΟΛΗ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ Ψάρια
Sole fillets with spinach and rice
Υλικά
Υλικά για τη σάλτσα
Προετοιμασία
01

Ξεπαγώνετε τη γλώσσα συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

02

Σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνετε τα φιλέτα από την υγρασία τους πολύ καλά, ταμποναριστά.

Εκτέλεση
01

Ξεπαγώνετε τη γλώσσα συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνετε τα φιλέτα από την υγρασία τους πολύ καλά, ταμποναριστά.

02

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνετε το αλάτι και έπειτα το ρύζι. Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 6΄ λεπτά – al dente. Μόλις τελειώσει ο χρόνος το σουρώνετε και άμεσα το τοποθετείτε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό για να το παγώσετε, για να σταματήσει η βράση.

03

Ετοιμάζετε το σπανακόρυζο, όπου σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το πράσο και το κρεμμύδι έως ότου γυαλίσουν και ρίχνετε το σκόρδο. Βάζετε τα φύλλα του σπανακιού, σβήνοντας με το κρασί. Ανακατεύετε συνεχώς και προσθέτετε νερό όπου χαμηλώνετε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ρύζι που έχετε βράσει και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Λίγο πριν πιει τα υγρά του προσθέτετε τον άνηθο. Σβήνετε από τη φωτιά και καπακώνετε την κατσαρόλα.

04

Ετοιμάζετε τη μαινάδα για το ταψί. Όπου μέσα σε ένα multi βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάτε έως ότου ομογενοποιηθούν. Έπειτα τη περιχύνουμε στο Pyrex.

05

Έπειτα τοποθετείτε τη γλώσσα στο ταψί και με απαλές κινήσεις αλλάζετε πλευρό για να πάει η μαρινάδα παντού.

06

Αλατίζετε ελαφρά από πάνω και τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 13’ λεπτά.

07

Αφού ψηθεί η γλώσσα, παίρνετε τη σάλτσα από το ταψί και τη χτυπάτε στο multi για να δέσει. Σερβίρετε τη γλώσσα μαζί με τη σάλτσα ψαριού και συνοδεύστε μαζί με το σπανακόρυζο.