Πέρκα φιλέτο a la Σπετσιώτα
Πεντανόστιμες συνταγές για ψάρια και θαλασσινά Καλλιμάνης
Υλικά
Υλικά για τη σάλτσα του ψαριού
Προετοιμασία
01
Ξεπαγώνετε τα φιλέτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
02
Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο μεριές και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.
Εκτέλεση
01
Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για την σάλτσα ψαριού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
02
Σε βαθύ ταψί ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα και απλώνετε την ντομάτα, το κρεμμύδι.
03
Τοποθετείτε τα φιλέτα προσεκτικά και πάνω τους απλώνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζετε με τον βασιλικό.
04
Τέλος προσθέτετε προσεκτικά το νερό, αλατίζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC - 200 oC για 12 λεπτά περίπου.
Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με βραστά λαχανικά.