Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καλαμάρι Ολόκληρο

Καλαμάρι Ολόκληρο

Το ολόκληρο καλαμάρι KALLIMANIS, δεν έχει πρόσθετα, διατηρώντας όλη τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία της θάλασσας. Επιλέγουμε μόνο τις καλύτερες ποικιλίες καλαμαριών, προσέχοντας πάντα την περίοδο αλιείας. Το καλαμάρι Ινδίας KALLIMANIS ξεχωρίζει για τη μαλακή του σάρκα και τη γεύση τους ενώ ενδείκνυται για πλήθος συνταγών και τρόπων μαγειρέματος. Ιδανικό για ριζότο θαλασσινών, μακαρονάδες, καθώς και για σχάρα.

Τα καλαμάρια KALLIMANIS είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φώσφορο, βιταμίνη Β12 και χαμηλά σε λιπαρά. Συσκευασία σταθερού βάρους tray με vacuum για μεγαλύτερη προστασία.

Καθαρό Βάρος400g

Μικτό Βάρος:470g

certification logo

Διατροφικός πίνακας

*Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 kj / 2000 kcal)
ανά 100γρ νωπού προϊόντος

ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kJ)
377kj
4%
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Kcal)
90kcal
4%
ΛΙΠΑΡΑ
1,4g
2%
ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
0,4g
2%
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
3g
1%
ΣΑΚΧΑΡΑ
0g
0%
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
16,3g
33%
ΑΛΑΤΙ
0,1mg
2%
ΦΩΣΦΟΡΟΣ
221mg
31,6%
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12
1,3μg
52,00%
ΣΕΛΗΝΙΟ
44,8μg
81,5%
ΧΑΛΚΟΣ
1,89mg
210,00%
ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ
1,53mg
13,9%
ΩΜΕΓΑ-3 (EPA+DHA)
488mg
44,4%
Πληροφορίες για το είδος

Καλαμάρι: Το καλαμάρι είναι ένα θαλασσινό ιδιαίτερα αγαπητό στην ελληνική κουζίνα. Το αυθεντικό καλαμάρι ξεχωρίζει από τα τριγωνικά πτερύγια της ουράς του που φτάνουν περίπου το 50% του σώματός του. Αλιεύεται το καλοκαίρι και είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Τα θαλασσινά KALLIMANIS διαλέγονται ένα-ένα με την προσοχή και τη γνώση που εμείς οι Έλληνες έχουμε στα θαλασσινά.

  • Κομμένο και καθαρισμένο
  • Ιδανικό με ζυμαρικά και για ριζότο
  • Χαμηλό σε λιπαρά
  • Πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και φωσφόρο

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Διατηρείται σε θερμοκρασία <-18°C μέχρι την ημερομηνία ανάλωσης που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μπορεί να περιέχει ίχνη από άλλα Ψάρια, Μαλάκια, Μαλακόστρακα.

Για να αποψύξετε σωστά τα αλιεύματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Βγάλτε τα αλιεύματα από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
  • Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μία μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
  • Το αλίευμα έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει την σχετική ελαστικότητά του.

Ιδανικά, η απόψυξη του αλιεύματος θα πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασία έως 5°C στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.  

Η βίαιη απόψυξη των αλιευμάτων π.χ. με ζεστό νερό, μπορεί να καταστρέψει την υφή τους και να επηρεάσει τη γεύση τους.  

Μαγειρέψτε το προϊόν πριν την κατανάλωση.